top of page

Det enda du – kanske – får med dig när du går...

Uppdaterat: 24 sep. 2020

”Du kan ingenting ta med dig dit du går” – kommer ni ihåg sången…? Pengar, bilar, smycken, allt måste du lämna kvar här på jorden den dag du inte längre lever. Det enda du, möjligen, (oavsett om du är troende eller inte) kan ta med dig när du dör är - din själ

Med andra ord finns det bara en sak vi borde ägna oss åt att utveckla under livet och det är just själen, eller jaget – hur man nu väljer att uttrycka det. Vi har helt enkelt ingen tid att förlora när det handlar om att få ett så härligt, roligt, spännande och intressant liv som överhuvudtaget möjligt.

Med detta konstaterat och klart tänker jag nu börja fundera på vad vi ska laga för gott till middag ikväll, jag ska tända massor av stearinljus, se om det finns någon intressant dokumentär eller en bra film att titta på efteråt, kanske tillsammans med ett litet glas gott vin. Och möjligen en chokladbit. Under tiden som vi lagar middagen ska jag ägna mig åt livliga och spännande samtal med min underbara sambo och avsluta dagen med en riktigt, riktigt bra bok i min egen varma, sköna och mjuka säng.

När jag släcker lampan kommer jag – som alltid – att tacka min lyckliga stjärna för att jag har möjligheten att leva mitt liv så här. Men här är grejen: Allt börjar med att bestämma sig för att man är värd ett bra liv. Att med självklarhet unna sig vardagsnjutning. Så mår vi bra i själen och vem vet, kanske får vi med oss den till en annan plats en dag? Då ska vi se till att det är en riktigt, riktigt glad och underbar själ som får följa med…
208 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page