top of page

Mitt motto: ”Rädda ett djur – varje dag”

Jag har jobbat stenhårt på detta i flera år – för varje gång jag räddar ett djur så blir jag glad! Vad menar hon, tänker du kanske nu. Hur då rädda ett djur? Jo, så här: Jag tror på karma. När du gör något gott för någon (och detta gäller självklart i allra högsta grad även människor) så får du din belöning. Och du får den direkt! För visst blir man glad när man gör något snällt?

Senast idag räddade jag en vilsekommen geting som satt på insidan av dörren till den restaurang där jag lunchade med en väninna. Jag inser att de övriga gästerna undrade vad i herrans namn jag höll på med när jag stod där och viftade med min jacka för att getingen skulle flyga ut. Men det var ju deras problem, tänkte jag. Ut kom getingen till sist och jag kände mig så stolt och glad.

Nu är det ju inte helt enkelt att leva upp till detta motto året runt. För snart har ju alla insekter gått och lagt sig och ja, så många andra djur är ju oftast inte tillgängliga att rädda. Som tur är har våra grannar en jättegullig katt som heter Selma. Hon brukar titta förbi när hon går sin morgon- och kvällspromenad och då passar jag på att ge henne lite räkor eller någon ostbit. Det måste väl också kallas att rädda ett djur..?

Har jag riktigt tur så hittar jag en igelkott eller något annat spännande som jag kan mata. Så sent som häromdagen såg jag också till min stora förvåning en hare (!) som skuttade in i vår trädgård. Inte så konstigt? Jo, om man som vi bor i princip mitt i stan så är det rätt udda, tänker jag. Så nu har jag ett nytt projekt på gång – att med morötter locka tillbaka haren under hösten och vintern. Så är det klappat och klart!


63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page