top of page

Ta alltid ut segern i förskott!

Många är rädda för att ta ut segern i förskott. Tänk om det där roliga man går och väntar på inte händer trots allt? Att ens förväntningar inte infrias. Ja, vaddå, säger jag. Då har man ju i alla fall haft lite roligt när man har gått och tänkt på att det skulle hända!

Min pappa var en typisk sådan person som aldrig vågade hoppas, som alltid trodde att det värsta skulle hända. Att den där utlandsresan man hade gått och sett fram emot till slut ändå inte skulle bli av (det är många som, i dessa coronatider, känner igen sig i detta).

Själv är jag precis tvärtom! Vi tar utlandsresan som exempel: Man förbereder sig, sparar ihop pengar, väljer noga ut vilket land, vilken stad, vilket hotell. Sitter och tittar på nätet, pratar, funderar, längtar. Kanske gör iordning en spellista på Spotify med musik från just det landet, som man sitter och lyssnar till under middagarna. Längtar. Njuter.

Och sedan inträffar ett av två scenarios. Antingen blir resan av och blir förhoppningsvis riktigt lyckad, så att man kan ägna en massa månader åt att minnas tillbaka, längta. Eller så blir det just den här gången ingen resa. På grund av pandemin eller något annat. Och det är ju precis man behöver komma ihåg att det i alla fall var lite extra roligt medan man planerade!

Livet – det är här och nu. Egentligen vet vi ju alla det. Och några garantier för framtiden är det faktiskt ingen som har. Så ta ut varenda seger i förskott! Bara gör det!
173 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page