top of page

En hyllning till livet

Ett annorlunda livsarkiv

42910609_2474246782600346_65322840289915

En hyllning till livet är namnet på det dokument som Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer (SBF) har tagit fram tillsammans med Never ending story AB. Det är ett dokument för dig som gärna vill skriva ned dina önskemål kring din begravning, så att dina anhöriga en gång i framtiden ska veta hur just du ville ha det.

 

För att ge dig lite hjälp på traven med annorlunda och personliga idéer (och för att du ska ta steget och verkligen fylla i de här viktiga önskemålen) har vi också gjort En hyllning till livet lite ljusare och med en mer hoppfull framtoning.

För dina anhöriga är det en trygghet att veta vad du verkligen önskar, men glöm inte bort att berätta för dem om varför du har gjort dina val så att de förstår din vilja och kan förverkliga dina önskemål.

En hyllning till livet betonar just att man inte måste ta allt som har med begravningar att göra. så nattsvart Vi tycker till exempel att det ska vara helt OK att ha ett sista party (som kanske rentav är det första, i början på något nytt). En hyllning till livet kan du ladda ned som pdf här efter att du har fyllt i den. 

Vill du istället få hjälp att fylla i En hyllning till livet och – inte minst viktigt – hjälp med att förvara kopian så vänder du dig helt enkelt till någon av Sveriges 430 auktoriserade begravningsbyråer. 

 

De förvarar din kopia helt kostnadsfritt och garanterar att den är i tryggt förvar och finns att tillgå för dina närmaste. Det är en fin omtanke, som säkerställer att dina anhöriga vet hur du ville ha ditt sista avsked när du inte längre finns.

Skärmavbild 2018-10-15 kl. 12.22.26.png
bottom of page