top of page

Mer förundran i våra liv


Tackar du för ditt liv varje dag? Känner du tacksamhet för det du har? Jag har precis läst boken ”Förundran” av Maria Borelius och kan varmt rekommendera den! Boken bekräftar det jag själv gör varje dag – tackar Livet för allt det ger mig. Nej, det handlar inte om pengar, position, eller ägodelar. Det jag tackar för är att jag får vakna varje morgon (inte alla förunnat), att jag hör fåglarna sjunga, att solen skiner (och om det regnar är jag tacksam för det) och att jag har möjlighet att äta mig mätt. Varje dag. Det är värt att förundras över, eller hur?

Nu har man också börjat forska kring förundran för att se om det rentav är så att människor mår bättre även fysiskt när de känner förundran. När man går i en skog, kramar ett träd, lyssnar på vinden, ser ut över ett hav. Och det verkar som att det faktiskt är på det sättet.

Varje dag vi får är en gåva, tänker jag. Ibland är det en bra dag, ibland är den mindre bra eller rentav dålig. Men jag har börjat tänka så här: När livet ger dig citroner – gör lemonad. Med andra ord, inget ont som inte för något gott med sig.

När min mamma drabbades av ALS hade jag verkligen svårt att se vad som skulle vara ”gott” med det. Jag gick faktiskt i flera år och tänkte utan att komma på något vettigt svar. Men till slut gick det upp för mig. Jag ringde min pappa: – Vet du, jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men mammas sjukdom har faktiskt fört något gott med sig, och det är att du och jag har fått en mycket närmare relation (medan mamma fortfarande kunde prata så skedde all min kommunikation med mina föräldrar via mamma, som sedan berättade det vidare till pappa).

Går det att göra lemonad av något så fruktansvärt som ALS, så tror jag att det går att göra med nästan allt.

156 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page